Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Javítja az emésztést, enyhül az izomgörcs és jó a májnak
  2024-01-08 22:51:43, hétfő
 
  Javítja az emésztést, enyhíti az izomgörcsöket és jó a májnak : savanyúság





Voltaképpen mindegy is, milyen savanyúságról van szó. Minden olyan zöldség, amely valamilyen erjesztési folyamaton esik keresztül, nagyon jót tesz az egészségnek és olyan alapvető tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el a szervezetet, amelyek aktívan hozzájárulnak az optimális egészségi állapot fenntartásához. A savanyúság tehát jót tesz az emésztésnek és a máj egészségét is biztosítja, de sok más előnye is létezik. Mutatjuk is, melyek ezek.

A savanyúság többnyire zöldségeket tartalmaz, amelyek remek antioxidáns-forrásoknak számítanak, hiszen tele vannak értékes tápanyagokkal mint vitaminok és ásványi anyagok. Az antioxidánsok csökkentik és semlegesítik a szervezetben a szabad gyököket, amelyek sejtkárosító hatással bírnak, és okai lehetnek a komoly és súlyos betegségek kialakulásának.

Az erjesztett savanyúságok probiotikumokban bővelkednek. Ezek olyan barátságos bélbaktériumok, amelyek az emésztőrendszerünkben is jelen vannak. Amennyiben a jó bélbaktériumok vannak túlsúlyban, akkor az emésztésünk is rendben lesz, és nem fogunk semmilyen emésztőrendszeri betegségben vagy emésztési zavarban szenvedni.

A friss savanyúságok nemcsak zöldségeket, hanem gyógy- és fűszernövényeket is tartalmaznak. Minden olyan vitamin és ásványi anyag megtalálható egy-egy savanyúságban, amelyre a szervezetünknek oly nagy szüksége van, például az A-vitamin, a C-vitamin, a K-vitamin, a vas, a kalcium és a kálium. Ezek a tápanyagok biztosítják többek között az immunrendszer egészségét, illetve erősítik a csontokat, a szem és a bőr egészségét tartják fenn, és sok más betegség megelőzésében is számíthatunk ezekre a tápanyagokra.

A savanyúság rendszeres fogyasztása még a vércukorszint szabályozásában is a segítségünkre lehet. Kutatási eredmények szerint a szénhidráttartalmú étkezést követően fokozza az inzulinérzékenységet. Azonban arra vigyáznunk kell, ha sok sót tartalmaz a savanyúság, akkor megemelheti a vérnyomást.

Sportolást követően is fogyaszthatunk savanyúságot, merthogy ilyenkor megcsappan az elektrolit-raktárkészletünk, amelyet a savanyúságok fogyasztásával egyszerűen és könnyedén feltölthetünk, hiszen értékes ásványi anyagokkal vannak tele ezek az erjesztett finomságok.

A savanyúságban található uborka antioxidánsokban, béta-karotinban is bővelkedik. Az antioxidánsok védelmet jelentenek a test számára az oxidatív stresszel szemben és így megakadályozzák vagy minimalizálják a szabad gyökök által okozott károkat. A béta-karotin pedig lassítja a kognitív hanyatlást, illetve számos tanulmány írta le, hogy a tüdő egészségét is javítja.

A savanyúságlé fogyasztása azért is hasznos, mivel enyhíti az izomgörcsöket. A kutatók szerint a savanyúságlé meggátolja a görcsös izmok motoros neuronjainak az aktivitását, és ennek köszönhetően lerövidíti a görcs időtartamát, és a gyógyulási időt is csökkenti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: probiotikumokban, fűszernövényeket, emésztőrendszeri, raktárkészletünk, antioxidánsokban, szervezetünknek, szabályozásában, megakadályozzák, minimalizálják, bélbaktériumok, fenntartásához, fogyaszthatunk, kialakulásának, fogyasztásával, immunrendszer, megelőzésében, savanyúságban, tápanyagokkal, hozzájárulnak, segítségünkre, antioxidánsok, izomgörcsöket, savanyúságról, vércukorszint, feltölthetünk, savanyúságok, semlegesítik, sejtkárosító, szervezetben, számíthatunk, savanyúságot, savanyúságlé, tápanyagokra, tartalmaznak, köszönhetően, neuronjainak, optimális egészségi, savanyúság tehát, savanyúság többnyire, antioxidánsok csökkentik, szabad gyököket, erjesztett savanyúságok, friss savanyúságok, tápanyagok biztosítják, immunrendszer egészségét, savanyúság rendszeres, vércukorszint szabályozásában, segítségünkre lehet, savanyúságok fogyasztásával, erjesztett finomságok, savanyúságban található, antioxidánsok védelmet,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A fák lelke  Föld napja április 22  Ébredj  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Szép estét kedves látogatóimna...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Fodor Ákos költő,  Gaál Viktor gondolata  A boldogság ült a világvégén  Jó éjt  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Becsüld meg azt amid van,...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Az Európai Unió is foglalkozik...  Föld napja április 22  Alakot vált...  Volt egy...  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  Egyszerűen  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztina b...  György napra  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Életművészet  Volt egy...  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Az Európai Unió is foglalkozik...  Rögtön puha Mézes Krémes  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  A lelki élet nem arról szól, ....  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Különös!  Szép estét kedves látogatóimna...  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Az idő elsodorja létezésünk  A fák lelke 
Bejegyzés Címkék
optimális egészségi, savanyúság tehát, savanyúság többnyire, antioxidánsok csökkentik, szabad gyököket, erjesztett savanyúságok, friss savanyúságok, tápanyagok biztosítják, immunrendszer egészségét, savanyúság rendszeres, vércukorszint szabályozásában, segítségünkre lehet, savanyúságok fogyasztásával, erjesztett finomságok, savanyúságban található, antioxidánsok védelmet, test számára, oxidatív stresszel, szabad gyökök, béta-karotin pedig, kognitív hanyatlást, tüdő egészségét, savanyúságlé fogyasztása, kutatók szerint, savanyúságlé meggátolja, görcsös izmok, görcs időtartamát, gyógyulási időt, probiotikumokban, fűszernövényeket, emésztőrendszeri, raktárkészletünk, antioxidánsokban, szervezetünknek, szabályozásában, megakadályozzák, minimalizálják, bélbaktériumok, fenntartásához, fogyaszthatunk, kialakulásának, fogyasztásával, immunrendszer, megelőzésében, savanyúságban, tápanyagokkal, hozzájárulnak, segítségünkre, antioxidánsok, izomgörcsöket, savanyúságról, vércukorszint, feltölthetünk, savanyúságok, semlegesítik, sejtkárosító, szervezetben, számíthatunk, savanyúságot, savanyúságlé, tápanyagokra, tartalmaznak, köszönhetően, neuronjainak, megtalálható, vitaminokkal, megemelheti, zöldségeket, emésztésünk, időtartamát, antioxidáns, biztosítják, betegségben, voltaképpen, emésztésnek, egészségnek, fogyasztása, szervezetet, bővelkednek, forrásoknak, aktivitását, megcsappan, folyamaton, egyszerűen, elektrolit, meggátolja, csökkentik, egészségét, savanyúság, vigyáznunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6171
  • e Hét: 31062
  • e Hónap: 62548
  • e Év: 267249
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.